ua en ru

Опитування: більшість росіян очікують продовження війни на Донбасі

Опитування: більшість росіян очікують продовження війни на Донбасі Фото: лише 12% жителів РФ вірять у встановлення міцного миру

47% не вірять, що Україна збережеться як єдина держава в нинішніх кордонах

Більше половини громадян Росії (52%) вважає, що нинішнє перемир'я в на Донбасі буде недовгим і бойові дії незабаром відновляться. Про це свідчать дані соціологічного дослідження фонду "Общественное мнение".

Водночас, за даними опитування, 12% вірять, що перемир'я призведе до встановлення міцного миру. Не змогли відповісти 36% респондентів.

Також, на думку 37% жителів Росії, найкращим результатом конфлікту в окремих районах Донецької та Луганської областей було б, щоб регіони стали незалежними державами або однією державою.

Майже половина громадян РФ (47%) не вірять, що в результаті Україна збережеться як єдина держава в нинішніх кордонах. У цьому впевнений лише кожен п'ятий росіянин (20%), не змогли відповісти 33% жителів Росії.

Опитування було проведено 12-13 березня серед 1500 респондентів у РФ.

Нагадаємо, за даними соцдослідження Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), 66,6% українців підтримують мирне врегулювання ситуації на Донбасі.