ua en ru

Опитування: більшість німців підтримують санкції проти Росії

Опитування: більшість німців підтримують санкції проти Росії Фото: 16% німців виступають за посилення санкцій

Лише 27% респондентів виступають за скасування санкцій

Майже половина німців виступає за збереження санкцій проти Росії, які було введено влітку 2014 року. Про це свідчать результати опитування фонду Бертельсманна, передає Wirtschafts Woche.

Соціологи зазначають, що якщо враховувати лише соцмережі, може скластися враження, що німці проти санкцій із огляду на активність проросійських тролів, однак широкий загал не поділяє цієї думки.

Так, 44% німців висловилися на підтримку чинних санкцій проти РФ.

Як випливає з опитування, за продовження діючих економічних санкцій, накладених влітку 2014 року, виступає 46% опитаних, ще 16% вважають, що санкції взагалі треба посилити. Лише 27% респондентів виступають за скасування санкцій.


Зазначено, що східні німці притримуються думки, що політика німецького уряду занадто антиросійська, західні - навпаки вважають, що уряд ФРН занадто добрий до Росії.

Опитування показує, що загальне ставлення до РФ у німців також негативне - не гідним довіри партнером її вважають 64% опитаних. 55% негативно оцінюють і співпрацю з Росією в контексті газопостачання, водночас 39% вважають таку співпрацю позитивним явищем.

Нагадаємо, раніше президент Росії Володимир Путін заявив, що сумнівається у швидкому скасуванні санкцій проти РФ.