ua en ru

Опитування: 53% українців підтримують вступ до ЄС

Опитування: 53% українців підтримують вступ до ЄС Фото: ЄС

23% українців виступили б проти вступу країни в Євросоюз

Якщо б в Україні проводився референдум про вступ України в Європейський союз (ЄС), 53% громадян проголосували б за вступ України. Про це свідчать дані опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

При цьому 23% українців виступили б проти, решта 24% - не визначилися або не брали б участі в голосуванні.

Якщо б ті, хто не визначився, як голосувати, не прийшли б на референдум щодо вступу в ЄС, участь у голосуванні взяли б близько 76% всіх, хто має право голосувати, і подані голоси розподілилися б наступним чином: за вступ до ЄС - 70%, проти - 30%.

Опитування: 53% українців підтримують вступ до ЄС

Фото: результати опитування

Як і раніше, ставлення до ідеї вступу в Європейський союз суттєво відрізняються в різних рорегионах України. У разі референдуму з питання, у грудні 2015 року в західних областях "за" проголосували б 78%, у центрі - 58%, на півдні - 41%, а на сході - 29%.

Опитування проводилося з 4 грудня по 14 грудня 2015 року. Методом особистого інтерв'ю було опитано 2 тисячі 022 респонденти, що мешкають у 110 населених пунктах усіх областей України (крім АР Крим).

Нагадаємо, згідно з опитуванням, більше третини громадян Росії (36%) вважають, що в нинішній ситуації слід чинити тиск на Україну, щоб добитися зміни її політичного курсу.