ua en ru

Опитування: 48% українців підтримують проведення енергетичної блокади Криму

Опитування: 48% українців підтримують проведення енергетичної блокади Криму Фото (KRYMR): енергетична блокада Криму

Проти таких дій виступають 38% респондентів TNS в Україні

Майже половина (48% респондентів) українців вважають, що в Україні потрібно провести енергетичну блокаду Криму. Такими є результати жовтневого опитування TNS On-line Track, повідомили у прес-службі компанії TNS в Україні.

Як зазначається, близько половини респондентів підтримують громадянську ініціативу блокаду кордону із Кримом, а 38% виступають проти таких дій.

Опитування: 48% українців підтримують проведення енергетичної блокади Криму

Також близько половини опитаних вважають за необхідне проведення енергетичної блокади Криму, ¼ - не поділяє цієї точки зору.

Серед жителів східного регіону значно менше тих, хто повністю підтримує ініціативу блокаду кордону із Кримом, а також тих, хто називає необхідним енергоблокаду півострова, а більше прихильників таких дій серед жителів західного та центрального регіонів.

При цьому чоловіки значно частіше, ніж жінки повністю підтримують блокаду кордону із Кримом, і виступають за проведення енергетичної блокади.

Опитування: 48% українців підтримують проведення енергетичної блокади Криму

TNS провела десяту хвилю дослідження із 17 по 22 жовтня 2015 р. методом онлайн-опитування міського населення по всій Україні віком від 18 до 55 років. Квотна за статтю, віком, регіоном і розміром населеного пункту вибірка склала 1 тис. людей.

Нагадаємо, згідно з попереднім соцдослідженням TNS в Україні, 10% українців вважають, що бойові дії на сході не припинялися.