ua en ru

Опитування: 39% росіян вважають, що держава не виконує свої обов'язки перед громадянами

Опитування: 39% росіян вважають, що держава не виконує свої обов'язки перед громадянами Фото: росіяни

Лише 18% респондентів ніяких претензій з цього приводу до влади не мають

У Російській Федерації 39% громадян вважають, що держава не виконує свої обов'язки перед росіянами. Про це свідчать дані опитування "Левада-центру", повідомляють "Відомості".

Так, згідно з опитуванням, кількість громадян РФ, які вважають, що держава не виконує свої обов'язки перед громадянами, зросла за рік з 28 до 39% і повернулась до рівня до анексії Криму.


Крім того, повідомляється, що лише 18% респондентів ніяких претензій з цього приводу до влади не мають.

Також, згідно з опитуванням, 49% росіян вважають, що виконують свої обов'язки перед державою. Разом з тим, допомогти країні ціною будь-яких жертв зі свого боку готові лише 17% респондентів.

З 8 до 16% зросла кількість росіян, що бачать в країні наростання хаосу, і до 14% зросла кількість тих, хто характеризує ситуацію як стагнацію і застій.

"Якщо не розгорнуть ніяку кампанію, то претензії до держави будуть наростати, але якщо знову виникне локальний конфлікт і його вдасться переадресувати на якісь сили, то тренд знову зміниться...Владі як і раніше, видають кредит довіри, але він залежить від того, як Володимир Путін буде звітувати перед населенням", - зазначив заступник директора "Левада-центру" Олексій Гражданкін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що переважна кількість жителів Російської Федерації відчувають себе в цілому щасливими людьми.