ua en ru

Визначилися всі володарі прямих путівок до Ліги чемпіонів-2018/19

Визначилися всі володарі прямих путівок до Ліги чемпіонів-2018/19 Фото: (twitter.com/FCShakhtar)

Вже відомі 26 з 32 учасників

На вихідних завершився сезон в європейських національних чемпіонатах, що дозволило визначити 26 з 32 команд, які завоювали пряму путівку в груповий етап Ліги чемпіонів сезону 2018/19. Про це повідомляється на сайті УЄФА.

Володарі прямих путівок в груповий етап ЛЧ-2018/19

Іспанія: "Барселона", "Атлетіко", "Реал", "Валенсія"
Німеччина: "Баварія", "Шальке-04", "Хоффенхайм", "Боруссія" Дортмунд
Англія: "Манчестер Сіті", "Манчестер Юнайтед", "Тоттенхем", "Ліверпуль"
Італія: "Ювентус", "Наполі", "Рома", "Інтер"
Франція: "Парі Сен-Жермен", "Монако", "Ліон"
Росія: "Локомотив", ЦСКА
Португалія: "Порту"
Україна: "Шахтар"
Бельгія: "Брюгге"
Туреччина: "Галатасарай"
Чехія: "Вікторія"

Згідно з новим форматом Ліги чемпіонів тепер виходити безпосередньо в груповий етап турніру будуть чотири кращі клуби з чотирьох асоціацій з найвищим рейтингом. Наступного сезону від цього виграють клуби з Іспанії, Німеччини, Англії та Італії.

Оскільки "Атлетіко" не тільки виграв Лігу Європи, але і забезпечив собі місце у груповій стадії Ліги чемпіонів завдяки другому місцю в Прімері, то одна пряма путівка відходить п'ятій за рейтингом асоціації (Франції).

Чинний переможець Ліги чемпіонів також отримає пряму путівку в основну сітку. Однак, оскільки "Реал" і "Ліверпуль" вже забезпечили собі вихід до групового етапу завдяки відповідним місцям в національних першостях, ця путівка відходить 11 по рейтингу асоціації (Чехії).

Решту шість путівок команди розіграють в чотирьох кваліфікаційних раундах. Зокрема, київське "Динамо" розпочне боротьбу за вихід в Лігу чемпіонів з третього раунду.