ua en ru

Для курса гривні є певні ризики на кінець 2017 року, - аналітик

Для курса гривні є певні ризики на кінець 2017 року, - аналітик Фото: аналітики прогнозують ризики для курсу гривні до кінця року (колаж РБК-Україна)

Поступове зниження курсу інвалют триватиме до кінця січня 2018 року

Для курсу національної валюти України на кінець 2017 року існують певні ризики. Про це РБК-Україна розповів керівник аналітичного департаменту ІК Concorde Capital Олександр Паращій.

"Наше бачення, що до кінця року курс буде 28-28,5, в принципі воно зберігається. Очевидно, що існують ризики для гривні на кінець року, тому що, як правило, оптимізується імпорт і ми бачимо, що статистика по торговому балансу погіршується. Це сезонне явище, також є ризик підвищеного попиту на валюту, тому що дуже великі залишки були на початок місяця на казначейському рахунку ", - сказав він.

За словами експерта, поступове зниження курсу іноземних валют триватиме до кінця січня майбутнього року.

"Ми очікуємо, що попит на валюту буде зменшуватися приблизно до кінця січня 2018 року. В принципі курс десь у межах 27-28", - повідомив він.

Нагадаємо, курс долара на міжбанку у продажу 18 грудня 2017 року о 13:05 у порівнянні з показником закриття попередньої сесії підвищився на 12 копійок до 27,86 грн/дол. Курс євро у продажу підвищився на 19 копійок - до 32,86 грн/євро.