ua en ru

Опозиція заявляє про побиття міліцією студентів з Євромайдану

Міліція побила і затримала студентів, які повертались до Львова після участі в Євромайдані в Києві. Про це заявив біля лікарні "Укрзалізниці" у Харкові голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, повідомила прес-служба ВО "Батьківщина".

"Щойно мені зателефонувала народний депутат Тетяна Слюз. Семеро студентів, які вчора були на Майдані і сьогодні поверталися назад до Львова, щоб далі продовжувати навчання, були зупинені підрозділами міліції, відвезені в Печерський райвідділ, жорстоко побиті. Зараз знаходяться в лікарні", - повідомив Яценюк.

Він зазначив, що міліція виправдовується, ніби переплутала студентів із якимись злочинцями: "Били в машині - доки їх везли, били у Печерському райвідділі. Спочатку побили, а потім сказали, що переплутали, і відпустили. Після того, як туди поїхали депутати".
Яценюк повідомив, що по прильоту в Київ іде до генерального прокурора, щоб "негайно приймають рішення про порушення кримінальних справ".

У свою чергу народний депутат від "Батьківщини" Тетяна Слюз розповіла, що семеро молодих людей, серед яких її син та брат, виволокли к власного автомобіля, кинули в автозак, жорстоко били у автозаці та у Печерському райвідділку міліції.

"Одного хлопця побили настільки жорстоко, що викликали швидку допомогу - в нього поламана щелепа", - розповіла Слюз.
За її словами, зараз хлопці у Печерському відділку міліції Києва пишуть заяви про побиття та чекають на медичну допомогу.