ua en ru

Опозиція зареєструвала у ВР проект постанови про скасування прийнятих постанов про призначення суддів

У Верховній Раді України (ВР) зареєстрований проект постанови № 2268а, ініційований нардепами Михайлом Головко ("Свобода"), Сергієм Капліним ("Удар"), та Андрієм Пишним ("Батьківщина"), яким пропонується скасувати, прийняті 6 червня постанови про обрання суддів. Текст проекту постанови "Про скасування рішень Верховної Ради України від 6 червня 2013 № 2194, № 2194-1, № 2194-2" на офіційному сайті ВР поки відсутній.

Нагадаємо, на вечірньому засіданні 6 червня, Рада прийняла ряд проектів постанов про призначення суддів. Проекти були прийняті у вельми екстремальних умовах. Спікер ВР Володимир Рибак вів засідання з ложі Кабміну. Глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов дав команду депутатам фракції голосувати за своїх колег, які в цей час влаштували бійки з депутатами від опозиції.

Опозиція заявила, що голосування за інших є неприйнятним, зажадала скасувати прийняті проекти постанов, а таких регіоналів, як Володимир Макеєнко (глава регламентного комітету ВР) і Володимир Олійник (голова лічильної косміссіі), позбавити посади за неперсонального голосування.

Спікер Рибак, у свою чергу, заявив, що вважає постанови легітимними і має намір їх підписати.

Читайте також: ПР ініціює позачергове засідання Ради.