ua en ru

Опозиція в Київраді планує бойкотувати засідання 19 серпня

Опозиція планує бойкотувати засідання Київради 19 серпня. Про це РБК-Україна заявив народний депутат фракції "Батьківщина" Олександр Бригинець.

"Ми знаємо, що 19 серпня Герега скликає таке засідання. Але насправді вся буча, піднята Поповим про необхідність прийняття рішення про надбавки, надумана. Київрада вже ухвалив відповідне рішення. Тому Герега скликає звичайну сесію. Ми не виключаємо, що там будуть розглядатися всі спірні питання, у тому числі по землі. Хоча Герега повинна була оголосити сесію, де б було поставлено питання про перевибори в Києві. Але вони знову пішли по другому шляху, а не по нашому", - заявив він.

Бригинець наголосив, що "Батьківщина", "Удар" і "Свободи" не дозволять провести таке засідання.
"Наші три політичні сили домовилися, що за день до засідання Київради буде прийнятий консолідований план наших дій. Мета у нас одна - не допустити прийняття незаконних рішень. В цілому це засідання буде незаконним. Реакція опозиції буде такою ж, як і в минулий раз. Опозиція в Київраді буде бойкотувати це засідання і у них просто не буде квоума. Вони в підсумку не зможуть провести цю сесію".

Нагадаємо, голова фракції ПР у Київраді Олексій Омельяненко висловив упевненість, що 19 серпня збереться кворум і без участі опозиційних фракцій.