ua en ru

Опозиція вимагає заслухати у вході "години уряду" Азарова з питання газового договору

Лідер фракції НУ-НС Микола Мартиненко, вимагає що б під час "години уряду" в цю п'ятницю на питання депутатів відповідав прем'єр-міністр України Микола Азаров. Про це він заявив на засіданні погоджувальної ради, передає кореспондент РБК-України.

"У нас є питання і щодо зони вільної торгівлі і про газовий договорі. У нас немає ніякого бажання повторювати поведінку в залі під час розгляду" Харківських договорів ", це питання занадто важливий", - заявив Мартиненко.
За його словами, сьогодні, в таємному режимі, проходить рішення згаданих питань, і "ми хочемо почути публічну позиції з цих питань. Якщо ми збираємося якимось чином змінити газові контракти і зменшити газову ціну, це добре, але що ми віддаємо натомість? Знову будемо продавати території або знову будемо повністю віддавати трубу. Тому така у нас позиція щодо п'ятниці ", - сказав Мартиненко.
У свою чергу голова Верховної Ради України (ВР) Володимир Литвин, посилаючись на положення регламенту підкреслив, що у ВР має бути внесений відповідний проект постанови, прийнятий парламентом і лише тоді парламент зможе заслухати прем'єра. Правда Литвин запропонував депутатам альтернативний і не суперечить регламенту варіант: що б на запитання депутатів відповідали профільні міністри, а в сесійній залі в обов'язковому порядку присутній прем'єр-міністр, і, в разі необхідності, відповідав на поставлені запитання.
Присутній на погоджувальній раді лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, заявив, що при формуванні порядку денного необхідно враховувати думку всіх фракцій, а не тільки однієї, яка "намагається вирішити свої політичні питання".Єфремов підкреслив, що на сьогоднішній днів найбільш важливим для країни є питання соціальної політики уряду при формуванні бюджету на 2012 р., і тому "ми просили б в п'ятницю включити розгляд цього питання", - заявив Єфремов.
У той же час, Єфремов підкреслив що, Кабмін повинен бути присутнім в повному складі, а хто саме і за яким питань буде виступати - уряд визначиться самостійно.