ua en ru

Опозиція вимагає створити в парламенті ТСК щодо фактів порушень Конституції суддями КСУ, - Яценюк

Об'єднана опозиція вимагає створити у Верховній Раде тимчасову слідчу комісію щодо фактів порушень Конституції суддями Конституційного суду. Про це в ході круглого столу заявив народний депутат з фракції НУ-НС, член об'єднаної опозиції, голова партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Об'єднана опозиція вносить пропозицію про створення у Верховній Раді України тимчасової слідчої комісії з розслідування фактів порушення Конституції членами діючого Конституційного суду. Я упевнений, що необхідно почати з люстрації цього суду", - сказав Яценюк.

Він заявив: "Парламентська комісія повинна допитати всіх суддів Конституційного суду насамперед щодо рішення 2004 року, коли суд сказав, що три президентські терміни Леоніда Кучми - це два терміни... Вбивством Конституції було скасування змін Конституції з відновленням Конституції 2006 року. Ми також розслідуватимемо інші рішення Конституційного суду в частині скасування пільг різним категоріям населення, зокрема афганцям і чорнобильцям. І така комісія повинна запрацювати щонайшвидше".

Відзначимо, Яценюк також підкреслив, що опозиція має намір підготувати концепцію змін в Конституцію не раніше 2015 р.