ua en ru

Опозиція вимагає створення ТСК з розслідування дій міліції

Опозиція на наступному пленарному засіданні Верховної Ради України буде вимагати створення Тимчасової слідчої комісії (ТСК) з розслідування дій міліції.

Опозиція на наступному пленарному тижні Верховної Ради України вимагатиме створення Тимчасової слідчої комісії (ТСК) з розслідування дій міліції. Про це на народному віче на Майдані Незалежності в Києві заявив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, передає прес-служба партії.

Яценюк повідомив, що перше питання, яке ставить опозиція в парламенті на наступному пленарному тижні - це створення Тимчасової слідчої комісії з розслідування дій міліція по відношенню до громадян України: "Немає довіри ні Пшонці, ні Януковичу, ні Захарченко. Ми як опозиція наполягаємо на ухваленні постанови про створення ТСК. І вона буде прийнята".

Другий завданням, за його словами, буде ліквідація спецпідрозділів "Беркут", "Сокіл" та "Грифон".

Яценюк зазначив, що опозиція буде наполягати на перегляді законопроекту про державний бюджет на 2014 р., внесеного урядом. За його словами, є неприпустимим збільшення фінансування за останні три роки прокуратури, міліції та СБУ на понад 20 млрд грн.

Крім того, опозиція також вимагатиме скоротити витрати на утримання державного апарату в 2014 р. на 20 млрд грн.