ua en ru

Опозиція вимагає від Нацради з телерадіомовлення видати ліцензії незалежним телеканалам

Опозиція наполягла на терміновому розгляді Нацрадою з питань телебачення та радіомовлення питання про видачу ліцензій ряду незалежних телеканалів.

Опозиція наполягла на терміновому розгляді Нацрадою з питань телебачення та радіомовлення питання про видачу ліцензій ряду незалежних телеканалів. Такі домовленості були досягнуті під час переговорів народних депутатів "Батьківщини" Арсена Авакова і Миколи Княжицького, делегованих громадськими активістами, з керівником Нацради Володимиром Манжосовим, передає прес-служба партії.

Перед цим громадські активісти Майдану пікетували Національну раду з питань телебачення і радіомовлення та Держтелерадіо, протестуючи проти монополізації ефіру та необ'єктивного висвітлення політичних процесів в країні.

Протестувальники і опозиційні депутати висловили обурення за ситуацією з невидачею ліцензій незалежних телеканалів - "Еспрессо ТВ", ТВі (Чернівці), АТР (Крим), АТАК (Харків), ЗІК (Львів).

"Ми також вимагаємо, щоб державне телебачення було перетворено на суспільне мовлення, щоб воно було незалежне від уряду, щоб транслювало не брехня, а об'єктивні події в країні; щоб канали не концентрувалися в руках двох-трьох олігархів", - заявив Княжицький.

Після зустрічі депутатів з головою Нацради, Манжосов вийшов до протестуючих і пообіцяв, що у середу всі питання щодо ліцензій будуть розглянуті на засіданні комісії.

У той же час Княжицький заявив, що у разі, якщо питання видачі ліцензій незалежним телерадіокомпаніям не буде задоволено Нацрадою, опозиція буде наполягати на зміні членів комісії.