ua en ru

Опозиція вимагає невідкладно внести зміни до закону про вибори, - А.Гриценко

Опозиція вимагає невідкладно внести зміни до закону про вибори. Про це сьогодні у Верховній Раді України (ВР) повідомив нардеп від НУ-НС Анатолій Гриценко, передає кореспондент РБК-Україна. А.Гриценко також повідомив, що даний законопроект стосовно внесення змін до закону про вибори буде завтра внесений до ВР.
"Ми спостерігаємо порушення щодо процедури прийняття рішень, незаконний механізм формування ТВК, де порушуються права партій. Комісія може збиратися у будь-який час і легітимізувати будь-яке рішення. Ми звертаємо увагу міжнародної спільноти щодо неможливості визнання таких виборів легітимними , чесними та прозорими. Тому ми пропонуємо законопроект для невідкладного розгляду в частині змін до закону про вибори, який змінить особливості його застосування. Саме такий закон буде внесений до ВР завтра", - запевнив А.Гриценко.
При цьому він зазначив, що в законопроекті передбачена участь спостерігачів міжнародних інституцій у проведенні місцевих виборів в Україні. А.Гриценко також зазначив, що опозиційні сили звернулися до Президента України Віктора Януковича з відкритим листом щодо незаконності процедури формування складу ТВК.
Опозиційні сили звертають увагу міжнародної спільноти та Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) на можливі факти порушення та фальсифікації під час підготовки до місцевих виборів. Під даним листом підписалися: Народний рух України, партія "Народна самооборона", Європейська партія, партія "Реформи і порядок", Партія захисників Вітчизни.