ua en ru

Опозиція ставить під загрозу процес євроінтеграції України, - нардеп

Процес руху України в європейському ключі поставлений під загрозу українськими опозиціонерами. Про це заявив перший заступник глави фракції Партії регіонів у Верховній Раді Михайло Чечетов, коментуючи зарубіжну статтю у виданні Eureporter про фінансові махінації голови парламентського Комітету з питань європейської інтеграції Григорія Немирі. Зокрема, у статті "Україна і Європейський Союз: як розподіляються гранти" йдеться про те, що нардеп від "Батьківщини" Григорій Немиря витрачав європейські гранти на особисті потреби і рекламу Юлії Тимошенко на Заході.

"Наша опозиція розтратила всі європейські гроші, що, природно, гальмує розвиток нашої країни в європейському ключі. Це ще раз підтверджує, що європейські політики помилилися, роблячи ставку на українську опозицію", - заявив Михайло Чечетов.

Депутат не виключає, що публікація про Немирі - правдива інформація. "Вони вже розтратили гроші, які їм давав Березовський на Помаранчеву революцію, от і зараз відбувається розкрадання коштів. Гроші витрачають на особисті, партійні та корпоративні цілі, прикриваючись демократичними цінностями. Під удар ставиться європейський вектор України", - констатував перший заступник глави фракції Партії регіонів у Верховній Раді.

Тим часом, народний депутат Анатолій Гриценко не виключає, що незабаром громадськість дізнається про фінансові махінації різних відомих політичних діячів. "Вибухнула справжня бомба і немає сумнівів у тому, що вона змете багатьох, на всіх континентах. В Україні також. Розкрито понад 100 тисяч офшорних рахунків, більше двох мільйонів листів, гігабайти листування про приховані офшори, у тому числі депутатів, міністрів, президентів, торговців зброєю ", - написав політик на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, раніше європейське видання Eureporter опублікувало статтю "Україна та Європейський Союз: як розподіляються гранти?". Автор матеріалу досліджував факти нецільового використання грантів в Україні, і зокрема фінансові махінації голови Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Григорія Немирі.

У статті автор приходить до невтішного висновку: "майже десять років після" Помаранчевої революції "сліпа щедрість західних благодійників поступово призводить до обслуговування української політичної еліти. В результаті, поки Євросоюз вливає кошти в пропаганду євроінтеграції, реального руху немає".