ua en ru

Опозиція стала аутсайдером , якій нічого не залишається , як саботувати євроінтеграційний процес, - експерт

Опозиція стала аутсайдером , якій нічого не залишається , як саботувати євроінтеграційний процес. Таку думку висловив політолог Володимир Цибулько, коментуючи сьогоднішні події у Верховній Раді і мітинг під її стінами.

«Опозиція програла першість Партії регіонів і Президенту в питанні підписання Угоди з ЄС. Вони розуміють, що якщо Янукович підпише Угоду, заслуга євроінтеграції буде належати йому, і він однозначно переможе на президентських виборах. Таким чином, опозиція намагається не дати йому таких шансів підписати Угоду з ЄС. Сьогодні Тимошенко стала головною піар-стратегією опозиції , хоча ще рік тому, головною піар-стратегією було питання євроінтеграції. Сьогоднішня поведінка опозиційних сил у парламенті може свідчити тільки про одне - опозиція стала аутсайдером, якій нічого не залишається , як саботувати євроінтеграційний процес. Ясна річ, що ні про які ефективні рішення по долі Тимошенко мова сьогодні у лідерів опозиції не йде», - підкреслив політолог.

Крім того, за свідченнями очевидців, учасники сьогоднішнього опозиційної ходи від вул. Хрещатик до вул. Інститутській отримали по 100 грн. Так, один з учасників, який представився Андрієм, зазначив, що 100 грн - це непогані гроші для студента. «Я особисто постійно беру участь у подібних акціях протесту. І не бачу в цьому нічого поганого», - сказав він.

Другий учасник акції, який представився Миколою, підтвердив інформацію про отримання 100 грн за участь в акції. «У нас є координатор. Виплата - після акції», - сказав він, додавши, що в марші опозиційних сил погодилися взяти участь близько 20 його однокурсників.

Нагадаємо, сьогодні Партія регіонів відмовилася розглядати всі чотири зареєстрованих законопроекту про звільнення Тимошенко, назвавши їх неприйнятними і такими, що суперечать чинному законодавству. Представники опозиції, які ігнорували пропозиції Партії регіонів терміново увійти до складу робочої групи для розробки альтернативного правового варіанти вирішення питання Тимошенко, сьогодні заявили про свою готовність працювати над законом.