ua en ru

Опозиція зірвала вирішення питання щодо виплати зарплат бюджетникам Києва

Позачергова сесія Київради, яка проходила сьогодні у приміщенні Солом'янської РДА, змогла прийняти лише одне рішення, і була закрита в зв'язку з блокуванням її роботи опозиційними народними депутатами. Про це повідомляє прес-служба Київради.

Після відкриття сесії депутати змогли розглянути і проголосувати лише перше питання - про звернення Київської міської ради до киян. Після цього в залу засідань вдерлася, виламавши при цьому двері, група народних депутатів на чолі з Олександром Бригинцем (ВО "Батьківщина") та Ігорем Мірошниченком (ВО "Свобода"). Нардепи від опозиції заблокували трибуну. Тривалі прохання дозволити депутатам Київради продовжити роботу не знайшли відгуку у опозиціонерів. У підсумку секретар Київради Галина Герега змушена була закрити засідання.

Нагадаємо, що сьогодні на сесії крім звернення Київрада планувала розглянути лише кілька питань, які стосуються, в тому числі соціальних гарантій киянам. Зокрема, депутати планували виділити кошти на заробітні плати та муніципальні надбавки працівникам бюджетної сфери - вчителям і медикам. На ці цілі Кабінет міністрів направив місту 130 млн грн, однак їх розподіл необхідно було затвердити рішенням столичних депутатів.

Таким чином, питання отримання бюджетниками зарплат і муніципальних надбавок залишився невирішеним. Особливо складною є ситуації у комунальному транспорті, де є значна заборгованість по зарплатах.