ua en ru

Опозиція закликає створити загони народної самооборони

Голова фракції Батьківщина Арсеній Яценюк закликав органи місцевого самоврядування створити загони народної самооборони.

Голова фракції Батьківщина Арсеній Яценюк закликав органи місцевого самоврядування створити загони народної самооборони. Про це він заявив на народному віче на Майдані Незалежності у Києві, повідомляє прес-служба "Батьківщина".

"Ми звертаємось до всіх органів місцевого самоврядування створити загони народної самооборони в кожному місті, в кожному селі та районі. Боротись зі злочинністю і корупцією, як дає нам це можливість зробити закон і українська конституція", - наголосив він.

Яценюк підкреслив, що після створення Народної ради України повинен бути створений народний уряд.

"Уряд народної довіри, який буде здатний привести країну до ЄС, зупинить диктатуру Віктора Януковича, відновить наші конституційні права і свободи і буде дійсно урядом нашої країни, урядом європейської України і урядом українців", - сказав він.

"Такий сьогодні план дій", - сказав Яценюк.

"Наша єдність, наша спільна боротьба - ось запорука нашого справжнього українського лідерства", - зазначив він.

"Наші завдання сьогодні - продемонструвати єдність, рішучість і мудрість. Ми повинні з вами діяти як справжня європейська потужна і мудра опозиція. Ми знаємо, що робити і як привести нову демократичну владу. І ми знаємо основний рецепт, як це зробити: ми разом, ми єдині, діємо виключно мирним шляхом", - наголосив Яценюк.