ua en ru

Опозиція закликає ГПУ звільнити чотирьох учасників Євромайдану

Опозиція закликає Генеральної прокуратури України звільнити чотирьох учасників Євромайдану. Про це в Штабі національного протесту заявив депутат фракції "Батьківщина" Павло Петренко, автор закону про амністію учасників акцій протестів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми звертаємося до ГПУ, що безпосередньо особисто до Генерального прокурора і всім правоохоронним органами судам, щоб вони чітко виконували закон, прийнятий Верховною Радою (про амністію всіх учасників акцій протестів). Закон чітко показує, що всі рішення судів про притягнення до відповідальності, повинні бути скасовані протягом 10 днів. Якщо хтось буде чинити тиск на суди, щоб вони затягували розгляд питань та закриття справ, вони теж будуть нести відповідальність", - заявив Петренко.

Він також підкреслив, що генеральний прокурор Віктор Пшонка повинен дати роз'яснення, щоб політв'язні були звільнені з СІЗО: "Слідчі органи до 31 грудня повинні прийняти рішення по всім затриманим. Адже є ряд активістів, які досі в СІЗО: Притуленко, Дзіндзя, Смолій, Вдовиченко".