ua en ru

Опозиція поки не прийшла на переговори по врегулюванню кризи, - Герман

Представники опозиційних фракцій поки не прийшли на переговори з врегулювання політичної кризи до секретаря РНБО Андрія Клюєва.

Представники опозиційних фракцій поки не прийшли на переговори з врегулювання політичної кризи до секретаря РНБО Андрія Клюєва. Про це заявила народний депутат Партії регіонів та радник Президента Ганна Герман, передає радіо "Свобода".

"Півгодини тому я зустрічалася з Клюєвим. Він та учасники робочої групи досі чекають, що до них прийдуть представники опозиції. Перший крок переговорів - це узгодження позицій. Але для цього треба сісти за стіл переговорів. На жаль, Майдан досі нікого не делегував", - заявила Герман.

Нардеп вважає, що головною темою переговорів повинно бути припинення силового протистояння між мітингуючими і правоохоронними органами. За її словами, в тому, що відбувається в Києві на вул. Грушевського, є вина парламентської опозиції.

"Вони не повинні були підбурювати людей, та ще й на свято Водохреща. А вони підбурювали, а самі кинулися в кущі", - зазначила Герман.

Вона припускає, що переговори з врегулювання політичної кризи можуть початися завтра, або, найраніше - сьогодні вночі.

В даний час ВО "Батьківщина" доручило брати участь у переговорах Олександра Турчинова, партії "Удар" і "Свобода" проводять наради, щоб визначити своїх представників.