ua en ru

Опозиція поки не поставила жодного підпису під проектом постанови КПУ про відставку уряду

На сьогоднішній день представники опозиції не поставили жодного підпису під проектом постанови про відставку уряду, текст якого запропонували депутати з фракції КПУ і яку від імені опозиції висловив готовність підтримати Арсеній Яценюк. Про це в ході сьогоднішньої прес-конференції заявив народний депутат України, голова фракції КПУ Петро Симоненко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вчора, до речі, той же самий Яценюк (лідер фракції "Батьківщина" в парламенті) заявив: Ми готові підтримати проект постанови комуністів про відставку). Так що, вони хоч одну підпис поставили? Ні, не поставили. Так а що ж ви тоді займаєтесь балаканиною?", - сказав Симоненко.

Нагадаємо, 3 грудня, за наполяганням опозиції в парламенті розглядався проект постанови, яким передбачалася висловлення недовіри уряду, і його відставка. Також відзначимо, що безпосередньо перед його розглядом голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що опозиція готова підтримати проект постанови про відставку уряду, ініційований парламентськими комуністами.

Тоді ж у парламенті голова КПУ запропонував опозиції в разі згоди з прийняттям цієї постанови поставити під ним свої подписи.Также Симоненко зазначив, що якщо б опозиція підписалася під цим проектом постанови, комуністи ініціювали б і проголосували б за процедуру ед-хокка, за якою питання розгляду цієї постанови був би включений до порядку днгя нинішньої сесії. «Якби хотіли, то сьогодні можна було б на початку відкриття пленарного засідання), а я фракцію попросив би, проголосували процедуру пов-хокк і проголосували б за включення до порядку денного питання про відставку уряду", - зазначив Симоненко.