ua en ru

Опозиція звернулися до ВАСУ з позовом про оскарження закону про всеукраїнський референдум

"Батьківщина", "Свобода" та "Удар" в середу, 24 квітня 2013 р., звернулися до Вищого адміністративного суду України (ВАСУ) з позовом про оскарження ухвалення минулим скликанням Верховної Ради закону "Про всеукраїнський референдум". Про це повідомила прес-служба ВО "Батьківщина".

Опозиційні сили наголошують, що при ухваленні закону про референдум 6 листопада 2012 р. Верховна Рада України вчинила протиправні дії, внаслідок яких було прийнято незаконне рішення з грубим порушенням Конституції України та Регламенту ВР.

У позовній заяві зазначається, що проект закону про референдум було прийнято за основу 3 червня 2010 р., після чого народні депутати надали відповідні пропозиції та поправки до його тексту.

"Деякі поправки згодом були прийняті парламентом, а відтак - текст законопроекту змінено, а рішенням ВР від 10 липня 2010 р. зазначений проект закону був направлений на повторне друге читання. Попри це, 6 листопада 2012 р. на голосування було поставлено редакцію законопроекту про референдум в першому читанні - без урахування вже прийнятих у другому читанні поправок. Таким чином, було ухвалено закон в його "первинній" редакції", - йдеться в позовній заяві.

В опозиції зазначають, що рішення про ухвалення законопроекту прийнято без попереднього постатейного обговорення проекту та взагалі будь-якого його обговорення народними депутатами в залі, без розгляду поправок та пропозицій.

Читайте також: Кабмін затвердив порядок оплати праці членів комісій всеукраїнського референдуму