ua en ru

Опозиція називає причиною блокування Ради вимогу відставки Азарова

Опозиція заблокувала трибуну Верховної Ради та вимагає відставки уряду Миколи Азарова та особистої відповідальності міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка.

Опозиція заблокувала трибуну Верховної Ради України та вимагає відставки уряду прем'єр-міністра Миколи Азарова та особистої відповідальності міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка. Про це повідомив перший заступник лідера фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв, передає прес-служба ВО "Батьківщина".

За його словами, вимоги опозиції залишаються незмінними вже багато тижнів і ключова вимога - відставка уряду та особиста відповідальність міністра внутрішніх справ.

Окрім того, за словами Соболєва, опозиція вимагає ухвалення закону про розформування спецпідрозділу "Беркут".

"Робота парламенту надалі залежить від позиції провладної більшості, зокрема від того чи готові представники влади йти на компроміс та виконувати наші вимоги", - пояснив Соболєв.

Він також повідомив, що з цього питання наразі відбувається нарада лідерів фракцій.

Відповідаючи на запитання щодо ухвалення проекту держбюджету 2014 р. Соболєв заявив, що ніякого проекту держбюджету не існує: "Важко назвати проектом бюджету документ, в якому не збалансовані ні видаткова, ні дохідна частина".

Раніше сьогодні, 14 січня 2014 р., представники опозиційних фракцій заблокували трибуну і президію Верховної Ради. При цьому у Партії регіонів заявили, що виключають силовий варіант розблокування роботи парламенту.