ua en ru

Опозиція має намір подати в суд на Макеєнко

Опозиція має намір подати в суд на керівника регламентного комітету Верховної Ради Володимира Макеєнка. Про це заявив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, на питання, чи буде опозиція подавати в суд на Макеєнко, Яценюк заявив: "Звичайно! ...Макеєнко зробив кримінальний злочин. Ми сьогодні ставили йому питання: де було засідання комітету 27 числа - відповідей нема, хто персонально обдзвонював членів комітету - відповіді немає, о котрій годині проходило засідання комітету - відповіді немає", - сказав Яценюк.

Також він обурився відсутністю іншої докладної інформації, яка свідчила б про засідання регламентного комітету, як наприклад наявність стенограми, яка також не надається.

"Вони самі знають, що вони сфальсифікували рішення комітету і відповідають на це таким чином, але ми ж провели сьогодні засідання комітету... Він (Макеєнко) зробив кримінальний злочин і цей злочин покривається особисто (спікером ВР Володимиром) Рибаком і Рибак про це знає", - сказав Яценюк.

За його словами, якби в Україні була ефективна робота правоохоронних органів вже зараз було б порушено кримінальну справу, з'ясовано місцезнаходження всіх членів комітету, встановлені всі дзвінки та вказівки і було б ясно хто за цим стоїть.

Відзначимо, сам Макеєнко вважає, що засідання комітету було легітимним.

Читайте також: Опозиція звернулася в ГПУ з приводу дій Макеєнка щодо Власенка