ua en ru

Опозиція легітимізувала присутність Табалових у парламентських комітетах, - Доній

Позафракційний народний депутат Олесі Доній, близький до опозиції, упевнений, що саме опозиція винна в тому, що депутати Табалови зайняли свої місця в парламентських комітетах, і саме опозиція легітимізувала їхню присутність у Верховній Раді. Про це він заявив на зборах опозиції в парламенті, передає кореспондент РБК-Україна.

"Табалових пам'ятаєте, яких виганяли (з сесійного залу)? А ви знаєте, що легітимізували їх всі ми - опозиція проголосувала за керівництво комітетів, за членство Табалових зокрема в цих комітетах. Тільки 7 депутатів зважилися проголосувати проти", - сказав Доній.

Крім того, він підкреслив, що з цього питання необхідно провести внутрішні переговори і розібратися, "як це могло трапитися і чому лідери фракцій таємно створили такий компроміс з цією більшістю".

Нагадаємо, опозиція не допускала депутатів Олександра та Андрія Табалових до участі у відкритті сесії Верховної Ради України сьомого скликання. Олександр Табалов пройшов до Ради за списком Об'єднаної опозиції "Батьківщина" (№49), Андрій Табалов балотувався від "Батьківщини" в окрузі №99 у Кіровограді. Обидві кандидатури були креатурами Арсенія Яценюка. 11 грудня Об'єднана опозиція "Батьківщина" оприлюднила вимогу до Олександра та Андрія Табалових скласти їхні депутатські мандати. Такі вимоги пов'язані з тим, що ці два депутати не увійшли до складу фракції "Батьківщина" і порушили тим самим присягу кандидата у народні депутати, підписану ними 5 серпня цього року.

Читайте також: Опозиція повинна заблокувати парламент до включення системи Рада-3, - Яценюк