ua en ru

Опозиція і більшість не можуть досягти домовленості щодо закону про амністію для учасників Евромайдана, - Тягнибок

Опозиція та парламентська більшість не можуть досягти домовленості щодо закону щодо амністії для затриманих учасників акцій протестів у рамках Евромайдана.

Опозиція та парламентська більшість не можуть досягти домовленості щодо закону щодо амністії для затриманих учасників акцій протестів у рамках Евромайдана. Про це журналістам в кулуарах повідомив лідер партії "Свобода" Олег Тягнибок, передає кореспондент РБК-Україна.

"Закон про амністію повинен складатися з двох частин. Перше - це звільнення заарештованих і це звільнення повинно розпочатися буквально негайно, і друга частина - це закон про амністію. Зараз дискусія йде з приводу прикінцевих положень, відповідних умов, при яких цей закон може вступити в дію", - розповів Тягнибок.

За словами лідера "Свободи", ПР вимагає розпуску Евромайдана.

"Вони ставлять дуже жорсткі умови щодо призупинення Майдану, з приводу виходу з приміщень, розблокування транспортних магістралей, демонтаж наметів та інших малих архітектурних форм, то є купа речей, які просто зараз є неприйнятними. Взагалі правильно було б приймати амністію без будь-яких умов... вони хочуть ставити якісь терміни 15-20 днів і таке інше... Ми зараз вириваємо по максимуму, що можемо вирвати..." - сказав Тягнибок.

Нагадаємо, 27 січня Президент Віктор Янукович і лідери опозиції домовилися проголосувати закон "Про амністію" для затриманих і заарештованих учасників Евромайдана. Однак Янукович поставив умову, що амністія вступить в силу тільки у разі звільнення всіх захоплених приміщень та автошляхів.

Учасники Евромайдана захопили КМДА, Будинок профспілок, Український дім, ряд ОДА.