ua en ru

Опозиція повинна шукати консенсус з іншими фракціями, - експерт

Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов вважає, що через дії опозиційних сил Україна може втратити парламент.

"Потрібно відновити роботу парламенту, тому, що у зворотному випадку його можна втратити. Тобто потрібно розблокувати трибуну, повернутися в зал засідань Верховної Ради, узгодити порядок денний, особливо розгляд тих законів, які сприяють європейській інтеграції України і поліпшенню економічної ситуації, тому що уряд не може працювати, якщо законів немає. Можна дійсно критикувати його за економічну ситуацію, але давайте закони відповідні, щоб уряд міг теж спиратися на них", - вважає експерт.

У той же час, за його словами, заява опозиції, що "виїзне засідання на Банковій - путч", не більше, ніж "мовні ігри".

"Не треба сьогодні кидатися словами, займатися лінгвістичними вправами: "переворот", "заворот", "неповорот", "путч" і так далі. Це, як казав колись один філософ, "мовні ігри". А потрібно сьогодні зібрати всі фракції, говорити з Рибаком, говорити з Єфремовим, говорити з Симоненком, зібратися опозиції всій, і не розпалювати ворожнечу, не роздмухувати конфлікт і поляризацію, це шлях в нікуди ", - констатує Карасьов.

Експерт також вважає, що опозиції наївно розраховувати на підтримку "вулиці".

"Я б сказав так, що якщо опозиція розраховує на вулицю, то нічого не буде. На Західній Україні бачили, що були недостатньо масові акції, і навряд чи можуть бути такі великі масові акції в Києві на захист парламенту. Щось буде, але це не те, що може вплинути серйозно на ситуацію в країні, в тому числі на парламент".

Нагадаємо, що вчора вранці більшість народних депутатів проголосувало за проведення виїзного засідання парламенту.