ua en ru

Опозиція буде вимагати дострокові вибори і розгляд у ВР закону про імпічмент Президента

Опозиція буде вимагати розгляду у Верховній Раді України закону про імпічмент Президента і буде робити все для того, щоб вибори відбулись раніше, ніж у 2015 р. Про це увечері 29 листопада по прибутті з Вільнюса під час виступу на Євромайдані у Києві заявив голова політради ВО "Батьківщина" та фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, повідомляє прес-служба "Батькивщини".

Опозиція буде вимагати розгляду у Верховній Раді України закону про імпічмент Президента і буде робити все для того, щоб вибори відбулись раніше, ніж у 2015 р. Про це увечері 29 листопада по прибутті з Вільнюса під час виступу на Євромайдані у Києві заявив голова політради ВО "Батьківщина" та фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк (на фото), повідомляє прес-служба "Батькивщини".

"Народ України уже висловив імпічмент Віктору Януковичу. Ми будемо домагатись в парламенті розгляду закону про імпічмент Президента і будемо робити все для того, щоб вибори відбулись раніше, ніж у 2015 році", - заявив Яценюк.

"Наша ціль - підписати угоду з ЄС. Друга наша ціль - виконати цю угоду і зробити Україну європейською державою", - наголосив він.
Яценюк підкреслив, що ще одне завдання опозиції - відставка уряду. Він нагадав, що в парламенті зареєстрована постанова про відставку уряду Азарова.

"Ми вимагаємо розгляду цієї постанови в парламенті", - сказав Яценюк.

Яценюк повідомив, що відбудуться масові протестні акції по всій Україні.

"Ми разом поїдемо по всій Україні для того, щоб Україна побачила - є єдність опозиції, єдність громадянського суспільства та великого українського проєвропейського народу. І щоб Україна знала - новий Президент, новий парламент і новий проєвропейський уряд підпише цю угоду і ми будемо в Європі", - сказав він.