ua en ru

Опозиція вимагатиме від Януковича проведення позачергової сесії Ради

Лідери опозиції під час сьогоднішньої зустрічі з Президентом Віктором Януковичем вимагатимуть проведення позачергової сесії Верховної Ради.

Лідери опозиції під час сьогоднішньої зустрічі в Віктором Януковичем вимагатимуть проведення позачергової сесії Верховної Ради України. Про це з трибуни Майдану заявив голова фракції "Свобода" Олег Тягнибок, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми йдемо зараз до Януковича... Ми йдемо до нього на 15:00, а після ми обов'язково відзвітуємо щодо переговорів. Ми ставимо питання про припинення кровопролиття і братовбивства в Україні. Ми ставимо питання про термінове скликання сесії парламенту, де потрібно розглянути питання про скасування всіх неконституційно прийнятих законів 16 числа. На сесії має стояти питання про відставку уряду Азарова. І не просто стояти, а більшість Партії регіонів має проголосувати за відставку уряду. Якщо вони думають, що обдурять нас, поставлять на голосування, але не проголосують, то цього не вийде... Наступне: декриміналізація всіх учасників акцій протестів, не тільки до 26 грудня, а всіх, хто бореться проти режиму Януковича", - заявив він.

При цьому Тягнибок додав, що опозиція також ставить питання про відповідальність тих, хто порушує закони України, використовуючи силу проти народу України.

"Очевидно, вони будуть пропонувати обмін: ви не залучаєте наших до відповідальності, а ми - ваших. Але як можна відмовитися від кримінального переслідування тих, хто вбивав?", - заявив лідер "Свободи".

Також Тягнибок нагадав, що опозиція чітко поставила питання перед Президентом про необхідність підготовки змін до Конституції.

"Нам також потрібні нові вибори, повне перезавантаження влади. Янукович нам запропонував провести вибори парламенту. Але навіщо вони нам потрібні? Якщо тоді вся повнота влади буде належати Януковичу? ...Нам потрібне повне перезавантаження. Тоді нам потрібен новий виборчий закон і новий склад ЦВК", - додав він.