ua en ru

Опозиція буде вимагати наступного пленарного тижня звіту В.Хорошковського та А.Могильова

Опозиція буде вимагати наступного пленарного тижня ВР звіту голови Служби безпеки України Валерія Хорошковського, а також міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова. Про це у ході засідання опозиційного уряду заявив народний депутат фракції БЮТ-Батьківщина Ігор Гринів, передає кореспондент РБК-Україна.

«Опозиційний уряд буде вимагати негайного звіту та пояснень від голови СБУ в парламенті з приводу резонансних подій, які загрожують свободі слова, в яких безпосередню участь брали працівники СБУ... Ми також вимагаємо звіту міністра внутрішніх справ Могильова по справі зникнення журналіста Василя Климентієва та інших фактах нападів на журналістів», - сказав І.Гринів.

За його словами, опозиційний уряд буде вимагати також запровадження мораторію на перевірку ЗМІ під час проведення місцевих виборів, а також включити до громадської гуманітарної ради при Президенті представників руху «Стоп цензурі!». Також опозиція планує включити до порядку денного проект закону про доступ до публічної інформації, а також щодо проведення парламентських слухань про стан свободи слова.