ua en ru

Опозиція буде підтримувати євроінтеграційні законопроекти, у разі їх внесення до ВР

Відмова опозиційних фракцій від голосування за законопроекти, поки не будуть відновлені в правах депутати Павло Балога та Олександр Домбровський, не відіб'ється на євроінтеграційних прагненнях України. Про це РБК-Україна повідомив народний депутат від фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв.

"Ніяких загроз нема. Ви знаєте, що всі законопроекти, які були внесені, проголосовані 300-350 голосами усіма фракціями, і ніякого іншого законопроекту, який стосується євроінтеграції не внесений. А якщо вони з'являться, зрозуміло, що ми будемо приймати відповідне рішення і повертатися до голосування", - заявив Соболєв.

Крім того, він зазначив, що в ході сьогоднішнього тривалої перерви депутати з опозиції намагалися умовити голову ВР Володимира Рибака відкликати свою заяву про блокування депутатських карток Балоги і Домбровського.

"Ми вимагали, щоб Рибак зробив як мінімум або спростування того, що він заявив, оскільки немає жодної статті Конституції, на яку він може послатися, або ще краще він міг би... взяти два рішення вищих адміністративних судів... і направити їх до Верховного суду, і до моменту поки не винесено рішення ВСУ, зрозуміло, що вони - депутати", - заявив Соболєв.

Нагадаємо, як заявив раніше Соболєв, опозиційні фракції "Батьківщина", "Свобода" і "Удар" вирішили не брати участь у голосуванні за законопроекти, поки не будуть відновлені в правах Балога і Домбровський.