ua en ru

Опозиційний кандидат на довиборах у Раду в 197-му окрузі заявив про відкриття проти нього кримінальної справи

Єдиний кандидат від опозиції на довиборах у Верховну Раду України по 197-му окрузі (Черкаська обл.) Леонід Даценко заявляє про порушення проти нього кримінальної справи, повідомляє радіо "Свобода".

За словами Даценка, справу порушив Соснівський райвідділ міліції Черкас за статтею "антисемітські заклики до розпалювання національної ворожнечі та заклики до повалення режиму" Кримінального кодексу України.

За словами кандидата, мова йде про його поетичній збірці "І янгол з автоматом на плечі". Підставою для відкриття кримінальної справи стало звернення в прокуратуру депутата Канівської районної ради Лариси Некраси.

"Поки що ніяких дзвінків ні з прокуратури, ні з міліції не було. Але я очікую їх протягом наступних двох днів. Я розумію, для чого порушили кримінальну справу. Його можуть швидко завершити судовим рішенням. І воно буде підставою для ЦВК зняти мене з перегонів і таким чином практично зірвати вибори в нашому окрузі", - сказав Даценко.

У черкаській прокуратурі факт відкриття кримінального провадження підтвердили, проте не уточнили, за якою статтею ведеться слідство.

Як повідомляється, поетична збірка Даценко "І янгол з автоматом на плечі" вже вилучено із черкаських бібліотек, його зміст будуть перевіряти на експертизі.