ua en ru

Опозиційним партіям буде складно переконати виборців голосувати за єдиного кандидата у першому турі президентських виборів, - "Свобода"

Опозиційним партіям буде складно переконати своїх виборців голосувати за єдиного кандидата від опозиції у першому турі виборів Президента України. Про це заявив народний депутат від ВО "Свобода" Андрій Іллєнко в ефірі програми "Шустер LIVE" на телеканалі "Інтер".

"Треба розуміти, і що виборці - це не кріпаки і не власність партії. Ідеології - це не політтехнологічні міфи, це - реальні речі, які спонукають людей вступати в ці партії і голосувати за ці партії. Тому я думаю, що доволі важко буде пояснити ідеологічному виборцю, наприклад, "Удару", який є лібералом, одразу ж в першому турі голосувати за націоналіста Олега Тягнибока. І буде дуже важко пояснили виборцю "Свободи", який є націоналістом, в першому турі одразу голосувати за ліберального Віталія Кличка. Але в другому турі, той кандидат, який пройде в другий тур від опозиції, він матиме абсолютну легітимність. І тоді вже незалежно від ідеологічної різниці, незалежно від партійності, люди зрозуміють, що потрібно підтримати саме цього кандидата", - заявив Іллєнко.