ua en ru

Опозиція РФ запропонує США ввести санкції проти російських тележурналістів

Опозиція РФ запропонує США ввести санкції проти російських тележурналістів Фото: російський опозиціонер Михайло Касьянов

У підготовлений співголовою РПР-ПАРНАС Михайлом Касьяновим і членом федеральної політради партії Володимиром Кара-Мурзою "список Нємцова" увійшли вісім керівників і журналістів російських телеканалів, розповів Касьянов РБК.

"У четвер я буду у Вашингтоні, ми будемо обговорювати з Конгресом США "список Нємцова", - людей, які, на наш погляд, є пропагандистами і через засоби масової інформації розпалювали ненависть у суспільстві. Зокрема, вони розпалювали ненависть до Бориса Нємцова, де-факто труїли його і підбурювали до розправи над ним", - сказав Касьянов.

У число осіб, проти яких пропонується ввести санкції, потрапили журналісти Володимир Соловйов, Дмитро Кисельов, Аркадій Мамонтов, Андрій Караулов і Костянтин Сьомін, гендиректори телеканалів Володимир Кулістіков і Олег Добродєєв, а також депутат Держдуми Олексій Пушков, який також є тележурналістом.

Ці вісім чоловік безпосередньо пов'язані із цькуванням Нємцова, наголосив Касьянов. За його словами, пізніше буде готовий більш широкий список журналістів, які займаються "пропагандою насильства та нетерпимості" у країні.

Проти них пропонується ввести "закон Магнітського", тобто заборонити їм в'їзд до США і заморозити їх активи у країні.

Співголова РПР-ПАРНАС Нємцов був убитий в ніч на 28 лютого на Великому Москворецькому мосту. Кілер вистрілив у нього кілька разів і зник з місця злочину на автомобілі ZAZ Сhance сірого кольору. Від отриманих поранень Нємцов помер на місці. Потерпілими у справі про вбивство політика були визнані четверо його дітей.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко під час робочої поїздки до Одеси порадив російському журналістові не цитувати "ідіотизм".