ua en ru

У "Опоблоці" закликали владу України не втручатися у кампанію з виборів президента США

У "Опоблоці" закликали владу України не втручатися у кампанію з виборів президента США

Народний депутат від "Опозиційного блоку" (ОБ) Наталія Королевська проокомментировала висловлювання міністра внутрішніх справ, посла України у Вашингтоні та посадових осіб НАБУ про кандидата в президенти США Дональда Трампа. Про це повідомляє прес-служба ОБ.

"Від представників влади вже два тижні постійно звучать вислови в адресу одного з кандидатів у президенти США. Таким чином представники української влади фактично втручаються у передвиборчу кампанії президента США", - заявила вона, додавши, що це в принципі не політкоректно.


Депутат нагадала, що з початку серпня чиновники різних рівнів - від міністрів до посла України в США синхронно виступають із заявами проти передвиборного штабу одного з кандидатів у президенти США.

"Такі заяви мають право робити політики, вони можуть і повинні критикувати політиків інших країн, які роблять заяви проти їх країни. Але представники влади – це не політики, вони озвучують державну позицію і їх слова автоматично налаштовують можливого президента іншої країни проти України. Така ситуація може призвести до зовнішньополітичної ізоляції України. Я вважаю, що сьогодні нам всім краще зосередитися на вирішенні існуючих проблем всередині нашої країни, а не втручатися у справи інших держав", – зазначила Королевська.