ua en ru

"Опоблок" стрімко втрачає підтримку виборців, - Мураєв

"Опоблок" стрімко втрачає підтримку виборців, - Мураєв Фото: Євген Мураєв (прес-служба партії "За життя)

За словами Мураєва, "Опозиційний блок" системно "обманює" виборців

Партія "Опозиційний блок" системно "обманює" виборців і тому втрачає їх підтримку. Таку думку висловив народний депутат України, голова політради партії "За життя" Євген Мураєв в прямому ефірі на телеканалі NewsOne.

"Була розгорнута величезна інформаційна компанія з дискредитації Рабіновича і з повідомленнями про розвал партії "За життя". Можу сказати, що це було вигідно всього лише двом: владі, тому що ми динамічно зростаюча партія, і "Опозиційному блоку", тому що всі давно розуміють, що він далеко не опозиційний, він стрімко втрачає підтримку виборців. Причина криється в тому, що "Опоблок" системно обманює виборців. Вони здали всі гілки влади президенту. За допомогою їх голосів відбулася судова реформа, прийнято закони по правоохоронних органах, вони голосували за реструктуризацію нашої заборгованості перед міжнародними кредиторами. Це була основна задача Яресько — здати нас в податкове рабство МВФ на довгі роки", - заявив Мураєв.

На думку політика, реструктуризація цього боргу настільки невигідна Україні, що якщо економіка країни буде зростати до 2040 більше, ніж на 3%, то за 3 млрд доларів доведеться заплатити від 25 до 70 млрд доларів.

"Якщо ми доростемо до рівня зростання економіки в 2013 році, ми заплатимо за ці 3 мільярди до 70. Вдумайтеся, за що проголосував у Верховній Раді "Опозиційний блок"! Зараз ми бачимо також, що "Опоблок" проголосував за те, що без рішення суду у людей будуть за борги ЖКГ, списувати гроші з банківських карток. Підняли тарифи за три роки до немислимих цін, що люди тепер не можуть в повному обсязі сплатити за послуги, так тепер ще й гроші людей без суду будуть забирати", - заявив Мураєв.

Народний депутат також нагадав, що Україна є парламентською республікою, і саме Верховна рада формує Кабінет міністрів, однак чинний уряд не може "вирішити питання, які турбують виборців".

"Ми живемо в парламентсько-президентській республіці. Парламент, за законом, найважливіший орган, який формує уряд. На ділі ми бачимо, що відпрацювати з урядом неможливо ні одне питання. Або члени Кабінету міністрів за підтримки парламенту обслуговують президента і провладні партії, або обслуговують Держдеп або МВФ. Неможливо добитися жодної відповіді та вирішити питання, які турбують наших виборців!", - резюмував він.