ua en ru

"Опоблок" пропонує розформувати люстраційний департамент Мін'юсту

"Опоблок" пропонує розформувати люстраційний департамент Мін'юсту Опоблок зробив заяву

У політсилі заявляють, що департамент завдав "величезних збитків державі"

"Опозиційний блок" рекомендує владі розпустити люстраційний департамент Міністерства юстиції України. Про це йдеться в заяві політсили, опублікованій на офіційному сайті "Опоблоку".

"Незаконна і безглузда українська люстрація призвела до того, що навіть на цей департамент протягом трьох місяців не можуть призначити керівника. Підсумком роботи розрекламованої "очищеної" влади стала її повна профнепридатність. Сьогодні необхідно очищати владу від самих люстраторів, при яких корупція і розвал держави досягли небачених розмірів", - йдеться в повідомленні.

"Глава Держфіскальної служби Насіров, із заставою у 100 млн гривень і з 1 млн доларів готівки вдома, і депутат Пашинський, що стріляє у випадкових перехожих, Яценюк і Турчинов, чиї ідеї про політичну люстрацію підтримують менше 2 відсотків населення – це приклади люстраторів з "оновленої" влади", - додали в "Опоблоці".

У політсилі також заявили про "фальшиву коаліцію у Верховній Раді, тонни готівки вдома у міністрів і депутатів, безкарність вбивць Бузини і Шеремета, як і замовників підпалу телеканалу "Інтер". Всім цим в "Опоблоці" охарактиризовали ставлення представників влади до законів України.

"Корупційна "Стіна" Яценюка і фактичне банкрутство української економіки, злодійство при експлуатації державної власності: залізниці, портів, "Нафтогазу" та "Одеського припортового заводу" – це те, що "оновлена" влада залишає після себе", - йдеться в повідомленні.

"Опоблок" пропонує владі розформувати департамент люстрації Мін'юсту як структуру, що "завдала величезної шкоди державі". Крім того, в політсилі впевнені, що департамент несе загрозу для нинішньої влади, "адже в недалекому майбутньому він може почати люстрацію правлячих нині товаришів".

"Опозиційний блок" заявляє, що в Україні повинен початися процес реального очищення влади від дилетантів і корупціонерів. Очистити її може тільки народ – через дострокові парламентські вибори", - резюмували автори заяви.