ua en ru

ОПОРА склала рейтинг активності нардепів-мажоритарників

ОПОРА склала рейтинг активності нардепів-мажоритарників Фото: нардепи у Верховній Раді

Рейтинг мажоритарників очолив Павло Дзюблик з "Народного фронту"

Громадянська мережа ОПОРА склала рейтинг активності нардепів-мажоритарників протягом 12 пленарних засідань у жовтні 2016 року. Відповідний рейтинг опубліковано на сайті активістів.

Повідомляється, що протягом зазначеного періоду 105 депутатів-мажоритарників зареєстрували 68 постанов і 159 законопроектів.

"За результатами моніторингу, у жовтні тільки 10 депутатів зареєстрували законопроекти, що стосуються проблем округу... Свої передвиборні обіцянки виконали 12 депутатів", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що в жовтні 21 нардеп дотримувався дисципліни в розрізі присутності під час голосування з питання порядку денного в парламенті. Депутати не пропустили жодного засідання парламенту і в 100% випадків голосували за всі законопроекти, які були винесені до розгляду парламентом. З 105 мажоритарників тільки представник Луганської області Євген Бакулін пропустив всі 12 пленарних засідань парламенту.

У той же час складено рейтинг активності мажоритарників. За сукупністю всіх показників у жовтні лідирує представник Житомирської області Павло Дзюблик з "Народного фронту", він же є лідером за показниками роботи на окрузі. Найактивнішим депутатом за показниками роботи у парламенті став Михайло Головко від БПП (Тернопільська область). Лідер фракції "Народний фронт" Максим Бурбак знаходиться на третьому місці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Раді пропонують штрафувати нардепів за прогули.