ua en ru

ОПОРА: виборчі дільниці Кривого Рогу відкрилися вчасно

ОПОРА: виборчі дільниці Кривого Рогу відкрилися вчасно Фото: координатор і парламентських виборчих програм мережі ОПОРА Ольга Айвазовська

Початок процесу голосування не супроводжувалася грубими порушеннями

Виборчі дільниці на виборах в Кривому Розі відкрилися вчасно, початок процесу голосування не супроводжувалася грубими порушеннями. Про це йдеться в повідомленні прес-служби громадянської мережі ОПОРА.

Повідомляється, що підготовчі засідання дільничних виборчих комісій (ДВК) і відкриття виборчих дільниць відбулося в спокійній атмосфері, з додержанням встановлених законодавством вимог. У той же час, ряд ДВК допустили процедурні порушення.

"За даними ОПОРИ, спостерігачі якої були присутні на репрезентативному кількості виборчих дільниць Кривого Рогу, всі ДВК провели повноважні підготовчі засідання - забезпечивши присутність більше половини членів комісії від загального складу. Всі виборчі дільниці міста відкрилися вчасно о 8:00 і процедура голосування почалося у відповідності з законом. На 3,8% виборчих дільниць Кривого Рогу не велися протоколи засідання комісій", - йдеться в повідомленні.

Крім того, 1,3% спостерігачів ОПОРИ повідомили, що ДВК не забезпечували їм можливість для повноцінного спостереження за всіма виборчими процедурами під час ранкового засідання і на початку голосування.

Нагадаємо, сьогодні, 27 березня, у Кривому Розі та Новоукраїнці о 8:00 відкрилися виборчі дільниці - проходять місцеві вибори.