ua en ru

У Кривому Розі проходять позачергові вибори мера

У Кривому Розі проходять позачергові вибори мера Фото: уранці 27 березня відкрилися виборчі дільниці

А в Новоукраїнці - перші вибори депутатів Новоукраїнської міськради об'єднаної територіальної громади

Сьогодні, 27 березня, у Кривому Розі і Новоукраїнці о 08:00 відкрилися виборчі дільниці - проходять місцеві вибори. Також сьогодні відбудуться вибори в 10-ти об'єднаних громадах, повідомляє РБК-Україна.

Зокрема в Кривому Розі обиратимуть міського голову, а в Новоукраїнці пройдуть перші вибори депутатів Новоукраїнської міської ради об'єднаної територіальної громади та Новоукраїнського мера.

Як повідомили в громадянській мережі "Опора", у Кривому Розі функціонуватиме 293 дільничні виборчі комісії. Зазначено, що ТВК вчасно склали списки виборців і своєчасно доставили іменні запрошення виборцям.

Вибори також проходять у десяти об'єднаних громадах: Шацькій (Волинська область), Міровській (Дніпропетровська обл.), Корнинській (Житомирська обл.), Белоберзькій (Івано-Франківська обл.), Новоукраїнській (Кіровоградська обл.), Ходорівській (Львівська обл.), Новоарамовській і Артемівській (Полтавська область), Радивилівській (Рівненська обл.), Старославтовській (Харківська обл.).

Загалом до цих об'єднаних громад входять 45 громад, які об'єднують 140 населених пунктів.

Нагадаємо, раніше Центральна виборча комісія оприлюднила перелік із 27 політичних партій, якими ухвалено рішення про участь їхніх місцевих організацій у відповідних місцевих виборах 27 березня 2016 року.