ua en ru

Оплата дорогого лікування не впливає на субсидію, - Мінсоцполітики

Оплата дорогого лікування не впливає на субсидію, - Мінсоцполітики Фото: Мінсоцполітики (РБК-Україна)

Оплата лікування одного з членів сім'ї на суму понад 50 тис. гривень не вплине на субсидію

Директор департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики України Віталій Музиченко заявив, що оплата дорогого лікування не впливає на субсидію. Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

"Оплата лікування на суму, що перевищує 50 тис. гривень, не позбавляє сім'ю права на отримання державної допомоги в оплаті комунальних послуг", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, основний критерій, за яким житлова субсидія не призначається, є одноразова покупка, яка перевищує 50 тис. гривень. Однак і тут є винятки, зокрема, оплата дорогого лікування будь-якого з членів сім'ї.

"Якщо, наприклад, сім'я 10 років збирала кошти, щоб придбати собі житло. Покупка квартири перевищила 50 тис. гривень і у сім'ї немає іншого житла - такі люди можуть подати документи для оформлення житлової субсидії на розгляд Комісії з питань соціального захисту населення, які діють при кожній райдержадміністрації або в органі місцевого самоврядування. Аналогічна ситуація і з оплатою навчання дитини", - зазначив Музиченко.

За його словами, якщо сім'я зробила покупку, що перевищує 50 тис. гривень у період отримання субсидії, безповоротну державну допомогу у сплаті житлово-комунальних послуг їй не припинять надавати. Факт такої покупки впливає на право на призначення субсидії на наступний термін.

"На оформлення субсидії також не впливає вартість майна, отриманого у спадок або в подарунок. Цей дохід не включається до сукупного доходу сім'ї і не приймається до уваги при розрахунку розміру субсидії. Наявність у власності двох житлових приміщень, двох автомобілів також не впливає на право отримання субсидії. Приймається до уваги офіційний дохід, який приносить це майно", - додали в Мінсоцполітики.

Віталій Музиченко також уточнив, якщо родина придбала квартиру в кредит, то при визначенні права на субсидію враховується сума першого внеску. Якщо ця сума перевищує 50 тис. гривень, субсидія може бути призначена за рішенням Комісії на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов проживання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що більше 80% одержувачів субсидиї на житлово-комунальні послуги перепризначена допомогу на наступний рік.