ua en ru

Суд заарештував Рубана на 2 місяці

Суд заарештував Рубана на 2 місяці Фото: Володимир Рубан (РБК-Україна)

Суд заарештував Рубана без можливості внесення застави

Шевченківський районний суд Києва обрав керівнику центру "Офіцерський корпус" Володимиру Рубану запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 2 місяці без можливості внесення застави. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Клопотання задовольнити, застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без визначення розміру застави. Строк дії ухвали про тримання під вартою підозрюваного Володимира Рубана встановити у межах терміну судового розслідування тривалістю 60 днів, тобто до 9:00 6 травня 2018", - заявив суддя.

Рубана підозрюють ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 258, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, в Шевченківському районному суді міста Києва сьогодні розпочався розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу Рубану, якого 8 березня затримали на лінії розмежування. Затримання сталося на дорозі між окупованій Горлівкою та підконтрольним Україні містом Бахмут.

Рубан при обранні запобіжного заходу у Шевченківському райсуді заперечував, що йому було відомо про зброю в автомобілі. Як відомо, 8 березня представники правоохоронних органів затримали Рубана під час його спроби потрапити на територію України з так званої "ДНР". Під виглядом переселенця Рубан намагався провезти цілий арсенал зброї, який був захований в меблях.