ua en ru

Оператором вантажного поїзда, який зійшов з рейок в Підмосков'ї, є українська компанія, - "Укрзалізниця"

Оператором вантажного поїзда, який зійшов з рейок в Підмосков'ї, є українська компанія.

Вантажний потяг, що зійшов з рейок в Підмосков'ї, належав одному з підрозділів державної адміністрації залізничного транспорту України "Укрзалізниця", яке організовує контейнерні перевезення, - Українському державному центру транспортного сервісу (УДЦТС) "Ліски". Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі ДП "Укрзалізниця".

За даними компанії, потяг прямував з Румунії до Москви. Напередодні вранці він був переданий в управління РЖД.

При цьому в прес-службі повідомили, що на місце події вже вирушила комісія з представників "Укрзалізниця".

Водночас, як повідомив РБК представник Renault, потяг, який зійшов з рейок вантажний, перевозив запчастини для виробництва автомобілів цієї компанії. Даних про те, які саме це були запчастини і наскільки пошкоджений вантаж в результаті аварії, в даний момент немає.

Зазначимо, сьогодні на ділянці Київського напрямку Бекасово-1 - Нара сталася аварія: через рейку, що лопнула сталося сходження 16 вагонів вантажного поїзда №1484. В результаті сходження потяга сталося бокове зіткнення з пасажирським поїздом Москва - Кишинів, пошкоджено 7-й і 8-й вагони.

За даними МОЗ і МНС РФ, кількість загиблих в аварії становить п'ять чоловік, 50 постраждали, 15 з них отримали важкі поранення.

На місці події працюють аварійні служби.

У РЖД повідомили, що пасажирські поїзди вирушатимуть і прибуватимуть до Москви за зміненим маршрутом з використанням Великого окружного кільця до усуненням наслідків НС. В даний час перекрито рух по першому і другому шляху, уточнили в прес-службі Департаменту транспорту Москви.

За фактом аварії порушено справу за ч.3 ст.263 КК РФ (порушення правил безпеки руху та експлуатації залізничного транспорту, що призвело з необережності смерть двох або більше осіб).