ua en ru

Opel має намір представити на світовому ринку міні-автомобіль з електричним приводом.

Концерн Opel оголосив про намір вже в найближчому майбутньому представити на світовому ринку міні-автомобіль з електричним приводом, передає Deutsche Welle.

"Розробляючи плани, ми, перш за все, розраховували на потенціал крупних міст", - заявив новий глава концерну Нік Рейлі. За його словами, новий електромобіль за своїми розмірами буде менший ніж мікролітражки Corsa. Створювана модель стане найсучаснішою розробкою концерну за минулі два десятиліття, підкреслив Н.Рейлі. Він виразив надію, що уряди багатьох країн введуть для таких автомобілів податкові пільги.

Тим часом міністр економіки і нових технологій Німеччини Райнер Брюдерле застеріг від "дотаційної війни" в Євросоюзі. "Є небезпека, що уряди деяких країн ЄС без спроб координації з партнерами почнуть роздавати субсидії за власним розсудом", - заявив Р.Брюдерле. При цьому він послався на недавнє послання комісара ЄС з питань конкуренції Хоакіна Альмунії, що стосується майбутньої долі концерну Opel.

У листі, зокрема, йдеться про те, що Єврокомісія приступить до розгляду плану санації Opel лише після того, як уряди країн, на території яких знаходяться заводи концерну, представлять свої плани фінансової підтримки. "Звертатися з такими закликами до політиків може тільки той, хто не зацікавлений у відповідальному і ефективному вирішенні проблеми", - відзначив міністр. За його словами, навіть якщо вдасться врятувати Opel за рахунок надання державних коштів, це ще не гарантія, що концерн в майбутньому зможе успішно протистояти конкуренції на світовому ринку.