ua en ru

Opel планує скоротити близько 1 тис. співробітників у своїй штаб-квартирі

Німецький автоконцерн найближчим часом може ініціювати масштабні скорочення в своїй штаб-квартирі в Німеччині. Згідно з повідомленням німецької будівлі Frankfurt Allgemeine Zeitung з 3 тис. 300 адміністративних позицій планується скоротити близько 1 тис. Про це повідомляє "Росія 24".

"Ми ведемо переговори з працівниками і представниками профспілки IG", - заявив представник компанії Opel.

Штат адміністративного персоналу німецького автовиробника, що входить до складу американського концерну General Motors, буде скорочений в рамках програми зниження витрат компанії. Раніше GM вже робив спроби понизити витрати одночасно з вливанням інвестицій і запуском нових моделей, проте дані заходи не увінчалися успіхом і не дозволили автоконцерну зафіксувати прибуток.

Частково подібна ситуація пов'язана з поганим станом автомобільного ринку Європи, яке продовжує погіршуватися з кожним місяцем, і надій на зростання продажів нових машин явно не додається. Спостережуваний спад споживчої активності на автомобільному ринку Євросоюзу свідчить про бажання населення заощадити кошти в період боргової кризи. Попит на автомобілі в Європі знизився в цілому на 7,2%.

Читайте також: Opel призупиняє роботу двох німецьких заводів через низький попит на автомобілі в Європі