ua en ru

Opel можуть купити китайські автоконцерни або німецький Volkswagen

Американський автоконцерн General Motors знову подумує розлучитися зі своєю "дочкою" Opel. Про це пише РБК daily c з посиланням на німецькі ЗМІ.
Серед претендентів на покупку можуть виявитися китайські автоконцерни і німецький Volkswagen. GM ці чутки не коментує, а аналітики сенс продажу Opel на даному етапі ставлять під сумнів.
Як повідомили німецькі видання Spiegel і Auto Bild з посиланням на неназване джерело в GM, американський концерн, у 2009 році відмовився продати свою "дочку" Opel австро-канадському виробнику автокомплектуючих Magna в консорціумі з Ощадбанком, тепер знову подумує позбутися як і раніше збиткової компанії .
За словами джерела, топ-менеджери GM дуже незадоволені збитками європейського бізнесу Opel і її британської "сестрички" Vauxhall, в той час як інші регіони вже змогли вийти на прибуток. Так, у першому кварталі цього року операційні збитки Opel/Vauxhall склали 400 млн дол. При цьому операційний прибуток всієї GM виросла до 3,2 млрд дол. Глава GM Ден Акерсон вже в березні у відповідь на питання, скільки ж часу він готовий чекати прибутку Opel, заявив, що "втрачає терпіння".
Можливість продажу європейської "дочки" побічно підтвердив і радник американського президента Стів Раттнер, керував порятунком GM і Chrysler. Як заявив він в одному інтерв'ю з приводу збитків Opel, "глава GM Акерсон довго їх терпіти не буде".
Претендентами на покупку Opel можуть стати китайські автовиробники, а також німецький Volkswagen. Вольфсбургский автоконцерн вже два роки тому, коли Opel був виставлений на продаж, замислювався про те, чи можна буде вписати цю марку в свою структуру. Придбання Opel допомогло б VW посилити оборону від китайських конкурентів.