ua en ru

В ОПЕК сумніваються в поверненні цін на нафту до 100 дол./бар

Представник Саудівської Аравії в ОПЕК Мохаммед аль-Маді вважає, що ціни на нафту не повернуться до позначки в 100 дол. за барель, оскільки це буде невигідно основним постачальникам. Про це він заявив на конференції в Ер-Ріяді, передає Bloomberg.

"Я вважаю, що цінами на нафту буде важко знову повернутися до позначок 100-120 доларів за барель, оскільки це призведе до повернення на ринок продавців дорогих енергоносіїв", - зазначив аль-Маді.

За його словами, йдеться, зокрема, про можливе повернення продавців сланцевої нафти, які вигравали від високих цін.

"Ми не проти сланцевої нафти, ми вітаємо її появу. Однак посилення ролі її постачальників буде несправедливо по відношенню до інших учасників ринку", - зазначив аль-Маді.

Саудівський представник в ОПЕК заявив, що картелю вигідно не контролювати нафтові ціни, а зберігати рівновагу на ринку. "Саме ринок повинен визначати ціни і вказувати на рівень попиту і пропозиції", - додав він.

Ще один представник Саудівської Аравії в ОПЕК Нассер аль Доссарі при цьому передрік, що в найближчі 15 років попит на нафту буде зростати, що підвищить видобуток до 111 млн бар. в день.

Нагадаємо, ціна нафтового кошика ОПЕК вперше на цьому тижні перевищила психологічний рівень 50 дол./бар.