ua en ru

ДТЕК почав постачати електроенергю у Молдаву

ТОВ "Пауер Трейд" (ДПЕК) з 1 квітня 2011 р. почало здійснювати комерційні поставки електроенергії до Молдаву. Про це повідомляє прес-служба компанії.

За словами директора "Пауер Трейд" Андрія Фаворова, передбачуваний обсяг щомісячних поставок у напрямі Молдавії складе від 75 до 100 млн кВт.год при потужності поставок до 150 МВт.
"ДПЕК планує до кінця поточного року забезпечити українською електроенергією 30-50% потреб енергоринку Молдавії, чому сприяє сприятлива цінова кон'юнктура. Комерційні поставки електроенергії з України допоможуть забезпечити стабільність паралельної роботи енергосистем України і Молдавії", - сказав А.Фаворов

"Пауер Трейд" (ДПЕК) одержав право експортувати електроенергію до Молдавії за підсумками річного аукціону НЕК "Укренерго" з доступу до пропускної спроможності міждержавних електромереж України, який був проведений 14 грудня 2010 р., а також місячного аукціону, який відбувся 16 березня 2011 р .

ДТЕК - приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи System Capital Management.
Блок генерації представлений ТОВ "Східенерго", а також асоційованими компаніями ВАТ "Дніпроенерго", у якій ДТЕК володіє 47,55% акцій, і ВАТ "Західенерго", у якій ДТЕК належить 24,9% акцій.
ТОВ "Сервіс-Інвест", ВАТ "ПЕС-Енерговугілля", асоційована компанія ВАТ "Донецькобленерго", де ДПЕК володіє 30,6% акцій, представляють сегмент передачі та продажу електроенергії.
ДПЕК належить 39,98% акцій АК "Київенерго", яка генерує і постачає теплову та електричну енергію.