ua en ru

В ООН заявляють про проблеми з продовольством на окупованому Донбасі, - Мінато

В ООН заявляють про проблеми з продовольством на окупованому Донбасі, - Мінато Фото: Жителі окупованого Донбасу відчувають нестачу продовольства

Жителі окупованого Донбасу потребують м'ясних продуктів і овочей

Всесвітня продовольча програма ООН констатує проблеми з забезпеченням повноцінного харчування на тимчасово непідконтрольних територіях Донецької і Луганської областей. Про це повідомляє прес-центр Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

"За даними дослідження Всесвітньої продовольчої програми ООН, люди, які проживають на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей, найбільше потребують м'ясних продуктів. Зокрема, відсутні яловичина, свинина і м'ясо птиці. Крім того, через заміновані ділянки територій Донецької та Луганської областей мешканці приватного сектору не можуть вирощувати овочі (картоплю, капусту, моркву, буряк і цибулю), що впливає на якість харчування місцевого населення", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, громадяни, що живуть уздовж лінії розмежування на тимчасово непідконтрольних територіях, мають доступ до таких продовольчих товарів: рис, гречка, хліб, молочні продукти, а також соняшникова олія, цукор, ковбаси.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що понад 3 млн жителів Донбасу потребують гуманітарної допомоги.